Native Instruments Komplete 15 – Press Release

Native Instruments presenterar Komplete 15, Kontakt 8, and Kithara 

Den största uppdateringen någonsin av Komplete innehåller över 50 nya instrument, effekter och expansioner, och den erbjuder allt som behövs för att skapa den musik som betyder allt för dig.

Berlin, 23 september 2024 – Native Instruments är stolta över att kunna presentera den största uppdateringen någonsin till sin flaggskeppsproduktionssvit, Komplete 15. Nu är den tillgänglig över hela världen, och Komplete 15 erbjuder ett otroligt urval av ljud och oändliga sätt att forma dem. Beställ före 30 september och få iZotopes Neutron 4 professionella mixningssvit gratis (värd $249 USD). 

Vad är nytt i Komplete 15?

Komplete 15 innehålelr över 50 nyligen instrument, effekter och expansioner, och erbjuder ett oöverträffat utbud av kreativa verktyg för att ta dina produktioner från början till slut. Oavsett om du gör musik för en storfilm, producerar hits på topplistan eller utforskar nya ljudlandskap, erbjuder Komplete 15 ett brett utbud av ljud för att hålla det kreativa flödet vid liv.

Höjdpunkterna inkluderar:

● Kontakt 8, som ingår i Komplete 15 Standard, Ultimate och Collector’s Edition, är den senaste versionen av industristandardarden, den sampelbaserade instrumentplattformen som används av världens främsta producenter, kompositörer, ljuddesigners och studior. Kontakt 8 introducerar nya verktyg för ackord och fraser som kan paras ihop med dina favoritinstrument i Kontakt för att snabbt väcka idéer och skapa nya kreativa möjligheter. Leap öppnar en värld av looping och experimenterande, medan Conflux, ett nytt hybridinstrument som använder förbättrade vågfunktioner, låter dig modulera organiska och syntbaserade ljud i realtid.

 Kithara, tillgänglig som en del av Komplete 15 Collector’s Edition, är en filmisk samling gitarrer och andra stränginstrument förvandlade med kreativa speltekniker och extravagant ljuddesign. Från klassiska, flamenco- och steelgitarrer till balalaika, cuatro och ronroco, varje instrument är inspelat i fantastiska detaljer, kreativt framfört och sedam omvandlat med en kreativ ljuddesign. Kithara blandar råa, organiska toner med moderna möjligheter, så att du kan skapa allt från känsliga knäppningar till svepande texturer.

Komplete 15 erbjuds i fyra versioner: Select, Standard, Ultimate och Collector’s Edition. Se exakt vad som finns i varje version här.

● Komplete 15 Select – porten till professionellt ljud finns nu i tre olika utgåvor:

○  Beats: Designad för beatmakers, och perfekt för hip-hop och R&B 

○  Band: Innehålelr samplade instrument som är idealiska för låtskrivande och jammande. 

○  Electronic: Kraftfulla verktyg för producenter som fördrar elektronisk musik. 

● Komplete 15 Standard Inkluderar den nya Kontakt 8 tillsammans med mer än 95 proffsinstrument och -effekter, över 40 expansioner och över 50 000 ljud. Skaffa Ozone 11 Standard, Massive X och många fler kraftfulla verktyg.

● Komplete 15 Ultimate Innehåller över 150 förstklassiga instrument och effekter, allt från banbrytande syntar till detaljerade symfoniska sampelbibliotek och mer än 70 expansionsljudpaket. Alicias Electric Keys, Ashlight och Action Woodwinds är bland de nya produkterna i Ultimate.

● Komplete 15 Collector’s Edition Det kompletta produktionspaketet med över 165 instrument och 120 expansioner, vilket ger oöverträffade resurser för professionell produktion, filmmusikkomposition, uppträdande och ljuddesign. Fables, Valves Pro och den helt nya Kithara är nya tillägg till Native Instruments omfångsrikaste samling hittills.

Nykomlingar till Kontakt- och Komplete-världen kan prova Komplete Start, en stor samling gratispluggar, syntar och effekter.

Länk: https://www.native-instruments.com/en/products/komplete/bundles/komplete-start/

Läs mer

Komplete 15

Länk: https://www.native-instruments.com/specials/komplete/komplete-15/

Prissättning och tillgänglighet

Komplete 15 är nu tillgänglig från NI Shop och utvalda återförsäljare.

ProductUppdateringsprisUppgraderingsprisMSRP
Komplete 15 Select (pris för en variant ) N/A N/A $99 / €99 
Komplete 15 Standard $199 / €199 $499 / €499 från Select $599 / €599 
Komplete 15 Ultimate $399 / €399 $1099 / €1099 från Select $599 / €599 från Standard $1199 / €1199 
Komplete 15 Collectorʼs Edition $499 / €499 $1199 / €1199 from Standard $599 / €599 från Ultimate $1799 / €1799 
Kontakt 8 $99 / €99 $149 / €149 Crossgrade $299 / €299 
KitharaN/A N/A $199 / €199 

Specialerbjudande

Beställ före 30 september och få iZotopes professionella mixningssvit Neutron 4 gratis.

OM NATIVE INSTRUMENT

I över 25 år har Native Instruments legat i framkanten när det gäller musikalisk innovation. Vår teknik har revolutionerat hur människor uttrycker sig med hjälp av ljud över hela världen.

Idag arbetar vi för att ge alla tillgång till dessa världar av musikproduktion, ljudteknik och DJ-ing. Vår portfölj innehåller branschledande produkter som Komplete, Kontakt, Maschine och Traktor.

I juni 2023 blev iZotope, Brainworx och Plugin Alliance en del av Native Instruments, vilket ytterligare stärkte bredden i våra erbjudanden, vårt teams expertis och potentialen att erbjuda vår community en strömlinjeformad kundupplevelse. Med våra kombinerade krafter har vi en stor ingenjörskapacitet över integrerad mjukvara och hårdvara, AI och maskininlärning, molnet och mycket mer.

Press Release

IK Multimedia T-RackS 6

Hits Made Easy

Det ikoniska flaggskeppet för mixning och mastering lägger till nya processorer, en överladdad mastering-konsol, sidokedjor, förbättrad mätning, bekväm modulhantering och mycket mer.

September 5, 2024 – IK Multimedia, en av världen främsta innovatörer vad gäller både hård- och mjukvara för musikmakare, har nu släppt T-RackS 6, den senaste generationen av sin uppskattade mjukvara för mixning och mastering. Här hittar vi innovativa nya moduler, förbättrade funktioner, snabbare arbetsflöde och enklare organisation. T-RackS 6 förbättrar sin redan legendariska ljudkvalitet, snabbhet och användarvänlighet för att erbjuda allt som musiker, producenter och ingenjörer behöver för att skapa den perfekta inspelningen. 

The One-Stop Mixing and Mastering Suite
T-RackS 6 erbjuder 60 mix- och masteringprocessorer i världsklass, tillgängliga individuellt i alla DAW-program, endera som en allt-i-ett-plugin eller som en fristående Mastering-konsol. Dessutom ingår T-RackS:s berömda förinställningar som täcker alla instrument oavsett genre, något som erbjuder färdiga startpunkter och minimerar justeringstider så att användarna kan koncentrera sig på att skapa musik.

T-RackS 6 erbjuder alla verktyg som användare kan behöva för att förfärdiga sina mixar och mastrar; från studiokompressorer, EQ:er och channel-strips, som alla använder IK:s branschledande analoga modelleringsteknik, till hall-, rums-, plate- och fjäderreverb baserade på några av de mest ikoniska studiorna genom tiderna, till banbrytande digitala processorer och organiska allt-i-ett-enheter.

En ny generation av Master Match

Användare kan nu forma sin mix mer exakt genom att välja en referens från ett spår de älskar. Den nya Master Match X tar en mix från den utgångspunkten till en slutlig, polerad, distributionsklar master som har samma ljudkaraktär som det valda referensspåret. Det här görs automatiskt och kan sedan finjusteras för att justera resultaten så de matchar varje användares vision om perfektion.

Sök mindre och spar tid

Den nya Modules Manager låter användare hantera vilka moduler som ska visas i deras DAW, T-RackS 6 plug-in och Mastering Console. Användare kan nu visa eller dölja plugin-program i sina listor. De kan dölja processorer som de ännu inte äger, eller lämna dem synliga för demo efter behov – allt bestäms av användarna.

De mest kraftfulla processorerna någonsinT-RackS 6 utökar sin plug-in-kollektion med åtta nya moduler. Dessa nya moduler ger en mängd alternativ för mastering, mixning och kreativ ljuddesign:

• Master Match X: Nästa generation av intelligent mastering: analysera ögonblickligen en referenslåt för att matcha EQ, balans, komprimering, limitering med mera. Med interna eller externa referenser och en mängd kontroller kan vem som helst skapa professionellt klingande mastrar så gott som omedelbart.

• Channel Strip X: T-RackS mest avancerade channel-strip någonsin, denna mångsidiga enhet levererar EQ, de-essing, dynamikbearbetning och transientformning i en enda blixtsnabb enhet, med skräddarsydda förinställningar för olika instrument och ensembler.

• Bass ONE: Innovativ, organisk multialgoritmprocessor som gör speciellt de låga frekvenserna feta, solida, rena, enkla, exakta och kraftfulla.

• Lo-Fi Punch: Denna multiprocessor för övertoner och dynamik kan lägga till och ändra ljudstrukturen, allt från subtil uppvärmning till total ”squashing”. Den har dynamisk ljudformning och bekväm kontroll för att lägga till texturer, fethet, dimension, skitighet, liv och rörelse.

• Dual Spring: Ett fjäderreverb som är en av grunderna för allas ljudminnen. Allt som bearbetas med en fjäder blir fascinerande, intensivt, drömskt och mystiskt men ändå bekvämt och välbekant. Dual Spring driver konceptet vidare genom att lägga till aldrig tidigare sedda parametrar till en fjäderenhet; som att välja fjädermaterial, använda stereo eller mono singelreverb, efterklangstid, reverb stretch och mer därtill. Den erbjuder klassisk analog ton med digital flexibilitet och bekvämlighet.

• Delay Lab: Denna kraftfulla fördröjningsenhet lägger till rörelse, rymd och djup till sång, instrument, rytmiska mönster och allt annat. Dess fördröjningsenhet är tydlig och öppen, vilket ger allt utrymme och en känsla av dimension.

• Pusher: Begreppet mättnad tas ytterligare ett steg. En unik 4-bandsprocessor som erbjuder fem olika mättnadstyper per band, tillsammans med envelope, drive och färgkontroller. Med obegränsade alternativ, från subtil förbättring till total distorsion, är det alltid musikaliskt och kreativt med en mängd oberoende mättnadstyper och inställningar per band.

• Filter Fusion: Denna gör-det-allt filterprocessor erbjuder fem unika filtertyper, inklusive en modell av den ikoniska Moog-transistorstegen. Den kombineras med en svindlande mängd kontroller och alternativ, inklusive en step-sekvenser för rytmisk användning och en innovativ modulerings-joystick för otroligt nyanserade och uttrycksfulla effekter.

Förfinat GUI som kan ändra storlek

Det omgjorda grafiska användargränssnittet (GUI) är konstruerat för snabbhet och funktionalitet, vilket ger en snabbare och mer lyhörd upplevelse och erbjuder storleksändringar för att anpassa till användarnas arbetsflödespreferenser. Varje plugin kan nu ändras i storlek på DAW-skärmen, även till små storlekar, för att hålla dem öppna under mixning, vilket dramatiskt förbättrar mixningsarbetsflödet och tillåter mer koncentration på ljudet.

Side-chaining

Alla T-RackS-kompressorer har uppdaterats för att lägga till en side-chain-ingång, vilket möjliggör kontroll av dynamiken med en extern signal för ökad flexibilitet.

Helt ny Mastering Console

T-RackS 6:s Mastering Console har designats för en snabb och smidig användarupplevelse. Användare kan importera mixar och ställa in en specifik masterkedja per låt, med omedelbart totalt återskapande av hela låtens kedja och parametrar vid uppspelning.

Förutom den dedikerade sångbaserade bearbetningen låter en ny master-buss användare lägga till upp till fyra extra processorer som kommer att tillämpas på hela projektet för att till exempel ändra ljudkaraktären på hela skivan med bara en enda post-EQ och tillämpa en global slutlig limiter. I/O-mätning på varje modul i kedjan möjliggör en omedelbar kontroll av förstärkningen och håller alla nivåer under kontroll på en och samma sida.

Förinställd webbläsare

Det är enkelt att bläddra, hitta och kontrollera förinställningar på ett flytande fönster med taggar och en smart sökfunktion. Applicera sedan det som behövs på projektet.

Ny mätning

Noggrann, omfattande och komplett ljudmätning är ett måste idag. T-RackS 6 multistandardkompatibla Loudness-mätare (EBU R128, ATSC A/85, OP-59, TR-B32) möjliggör omedelbara kontroller för överensstämmelse med de ingående ljudspåren – verklig topp-PPM, Dynamic Range och RMS – alla med både grafisk och numerisk avläsning.

Sonogram och filterbaserad mjuk RTA gör T-RackS 6 Metering till en verklig professionell verktygslåda. Den skräddarsydda och anpassningsbara mätningsvyn ger fullständig kontroll över vad som ska visas eller döljas på mätarna som är inställda för varje projekt.

Något för alla

T-RackS 6 kommer att imponera på befintliga T-RackS-användare som vill ha mer kontroll samtidigt som de har större flexibilitet att anpassa och effektivisera arbetsflöden. Nya användare kommer att bli imponerade av denna omfattande svit av verktyg, som låter fantastiskt och är lätt att använda.

En ny gateway

T-RackS 6 INTRO är en gratisversion som ger användare omedelbar tillgång till tre viktiga moduler som de kan behålla – Classic Comp, Classic EQ och Master Match X lite – med samma bekvämlighet och högupplösta ljudkvalitet som betalda T-RackS 6-versioner. Användare kan också snabbt utforska och testa vilken som helst av de 60 tillgängliga modulerna i 14 dagar utan köpptvång, begränsningar eller störande vitt brus. Observera att portering av moduler från T-RackS 5 endast är möjlig med en betalversion av T-RackS 6.

Kompatibilitet och tillgänglighet

T-RackS 6 är designad för att vara helt kompatibel med Mac- och Windows-plattformar. Den stöder alla större plug-in-format, ljudenheter, VST 3 och AAX.

Prissättning och tillgänglighet

T-RackS 6 kan laddas ner nu från IK Multimedias onlinebutik och genom auktoriserade IK-återförsäljare över hela världen till följande priser:**

T-RackS 6 INTRO Free* – 3 plug-ins, T-RackS Plug-in, Mastering Console

T-RackS 6 $/€99.99 – 19 plug-ins, T-RackS Plug-in, Mastering Console 

T-RackS 6 PRO $/€199.99 – 40 plug-ins, T-RackS Plug-in, Mastering Console

T-RackS 6 MAX $/€299.99 – 60 plug-ins, T-RackS Plug-in, Mastering Console


Befintliga T-RackS-användare kan njuta av exklusiva uppgraderingserbjudanden:

Uppgradera till T-RackS 6 MAX

För befintliga ägare av alla T-RackS-produkter: $/€ 199,99

För befintliga ägare av 25+ T-RackS-processorer: $/€149,99***

För befintliga ägare av 50+ T-RackS-processorer eller T-RackS 5 MAX v2: $/€ 99,99***

Gratis plug-ins ingår

*Ingen modulportering från T-RackS 5.

**Alla priser exklusive moms.

*** Via kupong tillämpas automatiskt i kassan.

För mer information om T-RackS 6, besök:

www.ikmultimedia.com/tr6

www.ikmultimedia.com/tr6/video

En längre demo:

IK Multimedia. Låter bättre.

www.ikmultimedia.com

TEST MJUKVARA  Baby Audio Humanoid  

Vocal Transformer / Hard-Tuner Plugin

Fräckaste Auto-tunern på marknaden? 

På sista tiden har det formligen vräkts ut nya vocodrar, röstförvrängare och ”auto-tune-wanna-bes” från olika utvecklare. Det kan vara svårt att hitta i denna djungel, men vi försöker ändå reda ut begreppen en smula…

Antares och deras Auto-tune-varianter vara länge ganska ensamma om den här nischen, men snart dök det upp både mjukvara och hårdvara som ville hjälpa musiker, vokalister och producenter att skapa ett ”eget” sound. Resultatet var förstås att det lät ganska likt på många håll. Om alla försöker låta som Daft Punk eller Cher blir det tyvärr inte särskilt personligt. Men nu går i alla fall utvecklarna bakom Baby Audio i bräschen för att det verkligen ska kunna låta riktigt annorlunda på våra sångspår. Deras Humanoid är en riktigt spännande plugg, och naturligtvis kände jag mig tvungen att kolla in den.

Baby Audio

Pasadenabaserade Baby Audio har länge sett det som sin mission att skapa riktigt kreativa verktyg för musikskapare. Och man har lyckats väldigt bra med detta. Om inte annat så vittnar de lysande recensioner deras pluggar fått från musikertidningar i alla världens hörn. Tidningar som Future Music, Sound on Sound och Computer Music har formligen gödslat sina sidor med superlativer när de testat företagets olika pluggar.  

Sedan 2019 har man hunnit släppa inte mindre än 12 olika pluggar, och inget tyder på att inspirationen hos utvecklarna hos Baby Audio skulle sina. Tvärtom… Med det senaste tillskottet i pluggsortimentet, Humanoid, visar man att man är beredd att ta ut svängarna hur långt som helst.

Humanoid

Utvecklarna betecknar själva sin plugin som en ”Vocal Transformer / Hard-Tuner Plugin”. Med Humanoid kan man verkligen skruva till ett sångspår på de mest häpnadsväckande sätt. Jag har kikat på många liknande pluggar på sistone, men det här liknar inget jag stött på tidigare. Visst, någon annan plugg kan fås att låta en aning märkligt ibland, men för det mesta handlar det om tämligen bleka kopior av de klassiska hårdvaruoriginalen. Men Baby Audio stoppar inte vid att efterlikna hårdvaru-vocodrar; man går All-in! Här kan man utöver vanligt vocoderspel, även skapa helt utflippade robotröster, synstyrda Daft Punk-körer, och mycket, mycket mer. 

I Humanoid hittar du 180 färdiga fabriksinställningar.

Den mest avancerade pluggen från Baby Audio?

Ja, även jag är böjd att ta till sådana superlativer. Om man utgår från de 180 färdiga fabriksinställningarna (presets kallas de visst i andra delar av världen) kan man ha precis hur roligt som helst. Här finns rösteffekter att utforska så det räcker i många timmar. Men varför stanna vid att utforska preset? Humanoid erbjuder massor av verktyg och justeringsmöjligheter. Den skulle kunna få vilken erfaren och lugnt sinnad ljudskapare som helst att gå helt bananas och spåra ur totalt. Och du kan gräva ner dig hur djupt du vill; om de vanliga reglagen inte skulle räcka till finns ofta ett ”kugghjul” som öppnar ytterligare funktioner.

Genom att klicka på ett kugghjul under en funktion får du fram ytterligare inställningsmöjligheter. Du kan som synes välja ett mörkare gränssnitt.

Grundjusteringar

Om vi till att börja med kollar in de vanligaste funktionerna finns redan här massor av möjligheter till akustiska utsvävningar. Vi har en Pitch-del där man hittar allehanda verktyg för att bestämma vilken tonart och/eller skala vi vill befinna oss i, men här finns även inställningar för kvantisering, ”robotisering” av rösterna och formantjustering av desamma. För tre av funktionerna har vi dessutom det tidigare nämnda kugghjulet som släpper fram ytterligare justeringsmöjligheter.

Vi har också en syntdel med massor av möjligheter att påverka ljudet. Utöver en mängd vågformer till att börja med finns även här många möjligheter att ytterligare förändra ljuden. Från fabrik har appen redan 64 färdiga wave-tables och du kan även importera dina egna.

Sedan kan man förändra vågformerna, time-stretcha, lägga till toner, oktaver över eller under, och med transform-funktionen även ”morpha” mellan olika inställningar. Och naturligtvis kan du även styra effekter och skapa stämmor från ditt MIDI-keyboard. Frågan är om Humanoid är en synt som man kan styra med vokalinslag eller tvärtom?

I Utility-avdelningen finns inställningar för range, de-essing, gating och smoothing, plus en sharpen-effekt som ytterligare vrider till vokaleffekterna. Och om vi ändå pratar om effekter måste vi förstås nämna de som ingår i den här appen: widen, warble, buffer och freeze. Widen är en utmärkt stereobreddare, warble ger nån sorts kombinerad vibrato/tremoloeffekt, fast med en egen twist; buffer sköter om buffertstorleken och freeze fryser förstås ljudet tillfälligt. Ytterst användbart alltihop!

Till allt detta adderar vi även en kraftfull filterdel med både hög- och lågpassfilter, plus en riktigt bra boost-funktion.

Kan man få den att låta ”normalt?”

Nja, det är liksom inte idén med Humanoid…

Här kan man istället åstadkomma riktigt hårda och snabba tonjusteringar som låter som en alldeles för hårt ställt ”Auto-Tune”, men här kan du också skapa robotröster, märkliga stämpartier; ja, i stort sett allt som man kan göra för att förvränga en vanlig sångröst.

Kan du redan sjunga rent och snyggt i pitch, då fixar Humanoid så det låter helt eljest. Och är det tvärtom så att du har svårt med sången och allt som oftast tvingas gå skallgång efter rätt tonart; ja, då finns det i Humanoid alltid hjälpmedel som kan addera det lite extra kreativa till din röst.

Humanoid kan manipulera en sångröst på alla tänkbara vis, plus några som du absolut inte tänkt på. Och du har hela tiden möjlighet att lägga till så mycket av effekten på din röst, som du tycker den kan behöva med dry/wet-ratten som du hittar i outputregelns kalibreringspanel.

Syntdelen erbjuder massor av olika vågformer, och du kan även ladda in egna wave- tables.

Inte AI-baserad

Utvecklarna hävdar med bestämdhet att ingen Artificiell Intelligens har använts, utnyttjats eller skadats vid utvecklingen av Humanoid. Programmet har tagits fram av vanliga, men kanske en smula extra intelligenta, människor. Och även om namnet Humanoid indikerar att vi skulle kunna ha att göra med någon övermänsklig varelse, handlar Humanoid i allra högsta grad om att ta ut svängarna vokalmässigt så långt det nu är mänskligt tänkbart – och sen lite till…

Bland alla kända producenter hittar vi namn som

Rob Kleiner, Smitty Soul, Tommy Lee, Jae Deal, Dimitri Tikovoi, Ronan, Chris Murphy, Matt Sin och Dakota G.

Det är producenter som jobbat med artister som Childish Gambino, Usher, Nicki Minaj, The Chainsmokers, King Crimson, Placebo, Blondie, Lady Gaga, Janet Jackson, Sia, The Weeknd, Motley Crüe ”to name but a few…”

Och de är alla beredda att skriva under på att Humanoid är det bästa som hänt mänskligheten sedan färdigskivat bröd.

Sammanfattning

Humanoid är en extrem vokal-tuner. Du behöver bara bestämma vilken tonart och vilken skala sången ska sjungas i, och hur mycket kvantisering du vill använda. Appen fixar resten.

Det är även en röststyrd synt. Vrid transform-ratten helt åt höger och du har en wave table-synt som du kan styra med rösten. Sagolikt fräckt!

Du kan även använda den för att skapa robotliknande röster som inte har någon likhet med din egen röst.

Sen kan man förstås blanda alla dessa effekter och skapa något som aldrig tidigare hörts. Sist men absolut inte minst kan man använda sitt MIDI-keyboard för att skapa och spela Imogen Heap-inspirerade vocoder-körer med hur många märkliga stämmor som helst.

Kort sagt; fantasin är din enda begränsning när du använder Humanoid. Det här är visserligen en ganska sliten klyscha, men sällan har den känts mer korrekt. Så jävla bra!

Länkar 

Här visas hur Humanoid fungerar och låter

FAKTA

Pluginformat: VST, VST3, AU, AAX (64-bit).

Platformar som stöds: Mac OS 10.11 och senare (inklusive Native Apple Silicon M1/M2-kompatibilitet). PC Windows 10 och senare.

DAW-program som stöds: Alla de stora programmen, inklusive Ableton Live, Pro Tools, Logic Pro, FL Studio, Cubase, Studio One, Bitwig, Reaper, Reason etc.

PRIS Nu: 79 dollar, Normalpris 129 dollar

UTVECKLARE Baby Audio, www.babyaud.io

© Gunnar E Olsson, ManMade Music