Cherry Audio Atomika Synthesizer

PRESS-RELEASE

Cherry Audio, en ledande innovatör inom utvecklingen av musikprogramvara lanserar nu Atomika. Detta efterlängtade virtuella instrument hyllar den legendariska Polivoks-synten, som tillverkades i fd Sovjetunionen mellan 1982 och 1990. Cherry Audios Atomika återskapar troget den unika karaktären hos Polivoks samtidigt som den lägger till nya filteralternativ, full polyfoni, en arpeggiator, integrerad studio- kvalitetseffekter och mer.

Den är designad i samarbete med den prisbelönta DSP-utvecklaren Mark Barton – som nyligen slog igenom i producenten Anthony Marinellis ”Why Modern Digital Synthesis Is More Analog Than Analog” YouTube-video – och Atomika är en trogen emulering av den ursprungliga duofoniska analoga synthesizern. Synthesizern behåller det ikoniska Polivoks-filtret och lägger till nya kontroller och utökade filterlägen, inklusive högpass-, notch- och peak-respons. Denna uppdaterade version är försedd med toppmoderna mjukvarufunktioner som är skräddarsydda för att möta behoven inom modern musikproduktion.

Atomika bättrar på de ursprungliga funktionerna med förbättrad polyfoni, och expanderar från duofonisk till en stabil 16-stämmig polyfoni. Den lägger till unison oscillator-stacking, en utökad LFO med fler vågformer och omfattande kontroller, inklusive hastighet, tracking, aftertouch och pitch- och modhjulsrespons. Dessa förbättringar gör det möjligt för Atomika att inte bara fånga essensen av originalet utan också ge modern bekvämlighet och ett intuitivt användargränssnitt.

En annan utmärkande funktion är Atomikas andra panel, som inkluderar en mångsidig arpeggiator och fyra effekter i studiokvalitet – Phasor, Flange/Chorus, Echo och Reverb – med en dedikerad effekt-LFO för utökad parametermodulering. Det fantastiska 3D-användargränssnittet är omslutande och anpassningsbart, med alternativ för att visa paneletiketter i den ursprungliga klassiska texten och en ”dölj tangentbord”-funktion för att maximera arbetsytan.

Atomika ger användarna ett brett utbud av ljudalternativ med över 350 noggrant designade förinställningar från Cherry Audios team av erfarna ljuddesigners. Dess omfattande MIDI-mappningsmöjligheter ger en smidig integrering i alla studioinställningar, och erbjuder en mångsidig och uttrycksfull synthplugin för alla musikproducenter.

Med sin blandning av sällsynt, klassisk karaktär och banbrytande innovation, kan Atomika inspirera till kreativitet och lyfta musikproduktion med nya ljud som går långt utöver den ursprungliga hårdvaran. Atomika erbjuder en oöverträffad upplevelse för synthesizerentusiaster som länge har velat prova den ursprungliga hårdvaran. Priset är endast $49 för Atomika och det blir det perfekta valet för musikproducenter som vill inkorporera ljuden från en av världens mest sällsynta syntar i sina projekt.

Ännu mer extraordinära ljud är tillgängliga direkt från Cherry Audio med Chain Reactions for Atomika Preset Pack ($9,99, säljs separat), med 100 fler förinställningar av talangfulla ljuddesignern James Dyson som utforskar Atomikas atmosfäriska sida genom arpeggios, effekter, modulering och aftertouch.

Cherry Audios Atomika-synthesizer är tillgänglig för macOS (10.13 och högre) och Windows (7 eller högre) i AU, VST, VST3, AAX och fristående format. En gratis 30-dagars demo är tillgänglig. Besök cherryaudio.com för ytterligare produktinformation, en djupdykningsinstruktionsvideo, systemkrav och en omfattande samling av imponerande ljuddemos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *